28 Aralık 2016 Çarşamba

SİVAS KATMERİ


Malzemeler:
4 su bardağı un
20 gram yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
yöresel hamur işleri1 tatlı kaşığı toz şeker
175 gram margarin

İç harcı için: Patates, peynir
Üzeri için: Yumurta ve susam

Yapılışı:
Yaş mayayı biraz ılık suyla eritin. Un, maya tuz ve toz şekeri iyice yoğurun. Daha sonra hamuru pasta tabağı büyüklüğünde bezelere ayırın. Yaklaşık 3 beze oluyor. 20 dakika dinlendirin. Her bir bezeyi yufka büyüklüğünde açılın. Üzerine 5 kaşık eritilmiş tereyağını sıvıyağ ile karıştırıp gezdirin. Hamurun kenarları tutularak iç kısımlara doğru kapatarak yağın her tarafına yayılmasını  sağlayın. En sonunda hamur ortasından tutularak uçlara doğru hafifçe çekerek hamuru büyütün.  İçine iç harç konur. Katlanır. Isıtılmış sac üzerinde hamurun üzeri yağlanarak iki taraflı pişirilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...