6 Temmuz 2016 Çarşamba

PAÇA ÇORBASI


geleneksel bir çorba kemiklerimizin güçlenmesine yardımcı paça çorbası tarifiMalzemeler:
10-15 adet paça
½ adet bayat ekmek
2 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
1 adet limon
Tuz

Terbiyesi İçin:
125 gram (1/2 paket) margarin
3 çorba kaşığı unu
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet limonun suyu

Yapılışı:
Paçaların üzerini ve tırnak arasındaki tüyleri iyice yıkayıp, tütsüleyin. Yıkadıktan sonra 3-4 litre su ile pişirelim. Dörde bölünen soğanları, sarımsakları, ikiye böldüğümüz limonu, parçaladığımız bayat ekmeği ve bir kaşık tuzu ilave edelim. Kaynarken oluşan köpükleri kevgir yardımıyla alalım. Kuvvetli ısıda kemikler etlerden ayrılana kadar ara ara karıştırarak, pişirelim.
Paçalar pişince etlerini kemiklerden ayıralım.
Ayrı bir tencerede unu, margarin yağında kavurup, süzdüğümüz paça suyunu ilave ederek pişirmeye devam edelim. Paçaları da katıp, bir iki dakika daha kaynatalım.
Bu esnada bir adet yumurtanın sarısını, bir adet limonun suyu ile çırpıp, kaynamakta olan çorbadan bir iki kepçe ilave ederek, ılıştıralım. Sonra bu terbiyeyi  tencereye ilave edip, son bir kere daha karıştırarak ocaktan indirelim ve sıcak servis edelim.
İsteyen sirke, sarımsak ve pul kırmızı biberli yağ ile servis yapılabilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...