26 Mayıs 2016 Perşembe

MAKLUBE


4 KİŞİLİK/ HAZIRLAMA SÜRESİ : 40 DAKİKA/ PİŞİRME SÜRESİ : 40 DAKİKA

yöresel yemeklerden maklube yemeğinin tarifiMalzemeler
1 patates
2 su bardağı baldo pirinç
250 gr kuşbaşı dana eti
1 soğan
50 gr tereyağı
2,5 su bardağı ılık su
Tuz ve karabiber
Üzerine maydanoz

Yapılışı
Eti  parçalar halinde kesip, kavurun. Yarım su bardağı ılık su ilave ederek, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberi katıp, altını kapatın.
Patatesleri soyup, halka halka kesin ve kızartın. Soğanları halka halka kesip, tencerenin altına dizin. Üzerine etleri yerleştirin. Bunların üzerine patatesleri dizin.

Pirinci yıkayıp, ayrı bir tencerede tereyağını eritip, pirinçleri kavurun. Bu pirinci patateslerin üzerine alın ve 2 su bardağı kaynamış suyu tencereye ilave edin. Tuz ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika pilav dinlensin. Sonra tencereyi servis tabağına ters çevirerek üzerini de maydanozla süsleyerek, masaya getirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...