RSS

3 Kasım 2015 Salı

ZİYAFET TAVUĞU


misafirlerinize sunabileceğiniz lezzetli bir tavuk yemeğiMalzemeler
2 kg ağırlığında bütün tavuk
2 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı balsamik sirke
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet mandalina kabuğu rendesi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı bal (tavuğun üzerine koymak için)
Tavuğun içi için:
1 adet limon
1 adet mandalina
2 dal biberiye
1 dal zahter kekik veya bir taze kekik (yanında)
Tavuğun yanında garnitür malzemesi:
½ kilo brokoli
15 adet taze küçük patates
1 adet havuç
1 baş sarımsak
Birer dal biberiye ve zahter kekik
Çekilmiş karabiber, zeytinyağı

YAPILIŞI:
Fırını 185 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Diğer tarafta bir tencereye kestaneleri alıp haşlayın (yaklaşık 15 dakika). Soğuyunca kabuklarını ayıklayın.
Tavuğu yıkayın. Derisiyle eti arasını elinizle nazikçe açın. Derinin altındaki ete deriye zarar vermeden çizikler atın. Böylece marine sosu et daha çok lezzetli olacak.
Havana sırasıyla sarımsak, tuz, kimyon, kişniş ve zahter kekiği koyup, iyice dövün. Daha sonra içine mandalina ve limon rendesini ekleyin. Balsamik sirkeyi, salçayı, zeytinyağını ve tereyağını ilave edin. Hazırlanan bu sosu tavuğun derisinin altına ve derinin üstüne iyice yedirin.
Son olarak tavuğun içine bir limonu ve bir mandalinayı dört parçaya bölüp yerleştirin. Güzel bir tat katması için tavuğun içine birer dal biberiye ve zahter kekikten de koyabilirsiniz.
Tavuğu fırın ızgarasının üstüne, tavuğun altını üst tarafa bakacak şekilde koyun ki pişme sırasında ters yüz ettikten sonra pişirme tamamlanınca güzel görünen üst tarafını rahaça servis için tabağınıza alın.
Tavuğun yanına garnitür hazırlama:
Fırın tepsisine 15 adet taze küçük patatesi ikiye bölün ve yerleştirin. Bir havucu soyacakla ince dilimler halinde dilimleyip, ekleyin. Brokoliyi önceden hafif bir haşlayıp, bunları da tepsiye yerleştirin. Sebzelerin üzerine bir baş sarımsağı kabuklu olarak, zeytinyağı, çekilmiş karabiber, süs kırmızı biberi koyup, tavuğun bulunduğu ızgaranın altına yerleştirin.
Tavuğun pişme süresi kilo başına 45 dakikadır. Pişme süresinin yarısında tavuğu ters yüz edin. Üzerine balı sürün. İki kiloluk tavuk yaklaşık 1 saat 30 dakikada pişer. Garnitürlerde o süreye yakın pişecektir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...