RSS

7 Kasım 2015 Cumartesi

PAZI SARMASI

3 kişilik

Malzemeler:
zeytinyağlı pazı sarmasını detaylı bir şekilde anlatan bu tarif çok kolay 1 büyük bağ pazı (yaklaşık 650 gr kadar)
1/2 su bardağından biraz fazla pilavlık bulgur
1 orta boy kuru soğan
2 sap taze soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
tuz
çekilmiş  karabiber
pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1/4 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıcak su
Üstü İçin Sos:
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz
sarmaların hizasına gelecek kadar sıcak su

İşe pazıların saplarına keserek başlayalım.  Pazıları ayıklayın ve yıkayın.Derin bir tencereye yeteri kadar su koyup kaynatın.Kaynayan suya pazı yapraklarının bir kısmını bütün olarak atın. 20-30 saniye kadar suda bekleyen pazı yapraklarının arkasını çevirin.Bir 20-30 saniye kadar da diğer yüzünü haşlayıp sudan alın,soğuk suya atın ardından süzgece alın. Kalan pazı yaprakları bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Diğer taraftan iç harcı için zeytinyağını tencereye alın ısıtın. Yemeklik doğranmış soğanı,sarımsağı ekleyin biraz kavurun. İnce doğranmış yeşil soğanı da ekleyin biraz daha kavurun. Bulguru ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak domates salçası, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip biraz daha çevirin ve 1 küçük çay bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Pişen harca ince kıyılmış maydanozu, kuru naneyi ekleyin,karıştırın ve ılınması için bir kenarda bekletin.
  Suyu süzülen pazı yapraklarını tezgaha alın kalın damarlarını bir bıçak yardımıyla inceltin. Bu aşamada bıçağın sapını damarların üzerine bastırırsanız, damarları inceltmiş olursunuz. İçine bulgurlu harçtan yaprağın boyuna göre yeteri  kadar koyun ve sarın. Yapraklar çok büyükse ikiye bölebilirsiniz.  Tüm pazı yaprakları ve iç harç bitene kadar aynı işlemi tekrar edin. Tencerenin dibine kıydığınız maydanozların ve pazıların saplarından yerleştirin,üzerine sardığınız sarmaları yerleştirin.En son 1 su bardağı sıcak suyla nar ekşisi,tuz,zeytinyağını karıştırın ve sarmaların üzerine dökün.Eğer su dolmaların hizasına gelmiyorsa biraz daha sıcak su ekleyin,üzerine düz bir tabak ya da dolma taşı yerleştirin ve kısık ateşte çok yumuşamasına izin vermeden pişirin. Pişen sarmaları tencerede kapağı açık kalmayacak şekilde soğumaya bırakın.   Ilık ya da soğuk olarak servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...