RSS

10 Ekim 2015 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU


Semizotu magnezyum açısından zengin bir sebzedir. Körpe ve etli  olan yapraklarını ıspanak gibi pişirebildiğiniz gibi, salata ve meze şeklinde de tüketebilirsiniz.  Sebzeler arasında en fazla omega 3 içeren bitkidir. Madensel tuzlar ve vitaminler açısından zengindir. Fakat pişirildiğinde bu değerleri kaybederler. O yüzden çiğ olarak tüketmek daha sağlıklıdır.

Evde kolayca yapabileceğiniz zeytinyağlı semizotunun tarifini sizinle paylaşmak istedim.


6 KİŞİLİK
hafif ve besleyici olan semizotuyla zeytinyağlı lezzetlerMALZEMELER:
750 gr semizotu
3 adet  soğan
4 adet rendelenmiş domates
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş kıyılmış sarımsak
1 çorba kaşığı pirinç
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre siz de ayarlayabilirsiniz)

YAPILIŞI:
Soğanları küp küp kesip, yağda kavurun. Yıkanmış ve ayıklanmış semizotunu içine koyun. Üzerine rendelenmiş domatesleri, pirinci, kıyılmış sarımsakları, şeker ve tuzu ekleyip kısık ateşte su eklemeden pişirin.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...