Semizotu
magnezyum açısından zengin bir sebzedir. Körpe ve etli olan yapraklarını ıspanak gibi
pişirebildiğiniz gibi, salata ve meze şeklinde de tüketebilirsiniz. Sebzeler arasında en fazla omega 3 içeren
bitkidir. Madensel tuzlar ve vitaminler açısından zengindir. Fakat
pişirildiğinde bu değerleri kaybederler. O yüzden çiğ olarak tüketmek daha
sağlıklıdır.
Evde kolayca yapabileceğiniz zeytinyağlı semizotunun tarifini sizinle paylaşmak istedim.
6 KİŞİLİK
750 gr
semizotu
3 adet soğan
4 adet
rendelenmiş domates
1 çay
bardağı zeytinyağı
3 diş
kıyılmış sarımsak
1 çorba
kaşığı pirinç
2 tatlı
kaşığı toz şeker
2 tatlı
kaşığı tuz (isteğe göre siz de ayarlayabilirsiniz)
YAPILIŞI:
Soğanları
küp küp kesip, yağda kavurun. Yıkanmış ve ayıklanmış semizotunu içine koyun.
Üzerine rendelenmiş domatesleri, pirinci, kıyılmış sarımsakları, şeker ve tuzu
ekleyip kısık ateşte su eklemeden pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder