Malzemeler:
1 paket margarin
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri
için: Fındık
İç
Harcı İçin:
100 gram tel kadayıf
1 su bardağı ceviz içi
3 çorba kaşığı toz şeker
Şerbet
İçin:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
Hamur malzemelerini karıştırıp orta sertlikte bir hamur
yoğuralım. İç malzemeleri karıştırıp şerbeti kaynatalım. Kaynayan şerbete
birkaç damla limon damlatalım. Hamurdan parçalar alıp, elimizde açalım. İçine
bir parça kadayıflı harç koyup kapatalım. Tepsiye dizip üstlerine fındık
batıralım. Isıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Şerbetini döküp ikram
edelim.
0 yorum:
Yorum Gönder