RSS

13 Ekim 2015 Salı

ŞEFTALİLİ REVANİ


8 KİŞİLİK
çay saatlerinde ikram edebileceğiniz güzel bir şerbetli tatlıMalzemeler
3 adet büyük boy şeftali
5 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım Türk kahvesi fincanı eritilmiş tereyağı
Bir buçuk Türk kahvesi fincanı irmik
1 paket kabartma tozu
Bir buçuk Türk kahvesi fincanı un
Şerbet İçin: İki buçuk su bardağı toz şeker
2 su bardağı su, 3-4 damla limon suyu
Servis Önerisi: Kaymak veya Sade dondurma
Yapılışı:
Revani için yumurta ile toz şeker bir kapta 3-4 dakika mikserle çırpılır. Tereyağı ve irmik ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Kabartma tozu ve un eklendikten sonra tüm malzeme 1-2 dakika çırpılır. En son kabukları soyulup, küp doğranmış şeftaliyi katıp, şöyle bir karıştırılarak 30 x 30 cm’lik yağlanmış bir kapta boşaltılır. 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Şerbet için su ve toz şeker , şeker eriyene kadar kaynatılır. Limon suyunu ilave edilir ve bir taşım daha kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Soğumuş olan revaninin üzerine, ılık şerbet dökülür.  İyice soğuyunca kaymak veya dondurma ile servis edilir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...