8
KİŞİLİK
3 adet büyük boy şeftali
5 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım Türk kahvesi
fincanı eritilmiş tereyağı
Bir buçuk Türk kahvesi fincanı irmik
1 paket kabartma tozu
Bir buçuk Türk kahvesi
fincanı un
Şerbet
İçin: İki buçuk su bardağı toz şeker
2 su bardağı su, 3-4 damla limon suyu
Servis Önerisi: Kaymak veya Sade dondurma
Yapılışı:
Revani için yumurta ile toz şeker bir kapta 3-4 dakika
mikserle çırpılır. Tereyağı ve irmik ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
Kabartma tozu ve un eklendikten sonra tüm malzeme 1-2 dakika çırpılır. En son
kabukları soyulup, küp doğranmış şeftaliyi katıp, şöyle bir karıştırılarak 30 x
30 cm’lik yağlanmış bir kapta boşaltılır. 180 derecede fırında üzeri kızarana
kadar pişirilir.
Şerbet için su ve toz şeker , şeker eriyene kadar kaynatılır.
Limon suyunu ilave edilir ve bir taşım daha kaynatılır. Soğumaya bırakılır.
Soğumuş olan revaninin üzerine, ılık şerbet dökülür. İyice soğuyunca kaymak veya dondurma ile
servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder