Malzemeler
2 su bardağı firik
1 adet küçük patlıcan
1 adet küçük kabak
1 adet salçalık kırmızı biber
1 adet soğan
45 gr tereyağı
4 su bardağı sıcak su
Tuz
Yapılışı
Kabağı soyun. Patlıcanları alacalı soyun. Küp halinde her
ikisini de doğrayın. Patlıcanları tuzlu suda bekletin. Biberlerin
çekirdeklerini çıkarıp, küp halinde doğrayın. Tereyağını eritin. Kıyılmış
soğanları ekleyip, kavurun. Patlıcanları süzün. Tencereye önce patlıcanları,
kabakları ve biberleri de ekleyip hepsini kavurun. Firik bulgurunu yıkayıp
ekleyin ve üzerine sıcak suyu ilave edin. Tuzla tatlandırın. Tencerenin
kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis
yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder