2 adet
patates
2 adet havuç
2 adet kabak
1 adet
kereviz
1 adet
pırasa
2 adet kuru
soğan
4 diş
sarımsak
1 demet
maydanoz
1 çorba
kaşığı domates salçası
1 çorba
kaşığı un
3 litre
kadar et suyu veya tavuk suyu
100 gram
margarin veya tereyağ
Tuz,
karabiber, kimyon ve kırmızı pul biber
Yapılışı:
Sebzeleri
temizledikten sonra rendeleyelim. Kuru soğanı küp halinde keselim. Tencerede
yağı erittikten sonra soğanları kavuralım. Soğanlar pembeleşince unu katın ve
unun kokusu çıktıktan sonra salçayı katın ve yine kavurun. Sonra tavuk suyunu
katıp, sebzeleri de içine koyduktan sonra tuzu ve diğer baharatları ilave
edelim. Karıştıralım. Pişmesi için 20-25 dakika orta ateşte kaynatalım. Pişmeye
yakın üzerine ince kıyılan maydanozları serpelim.
0 yorum:
Yorum Gönder