RSS

14 Ekim 2015 Çarşamba

NOHUTLU TARHANA

evde annelerimizin yaptığı gibi tarhana hazırlayabiliriz
Malzemeler:
250 gr nohut
3 adet orta boy soğan
Yarım kg domates
250 gr irmik (ince)
2 kg un
Yarım kg yağlı yoğurt
50 gr ekmek mayası
Tuz

Yapılışı:
Nohutu haşlayıp, kabuklarını soyup  ve  blenderden geçirin. Soğan ve domatesi rendeleyip püre haline getirdiğiniz nohutlara ekleyin. Kalan malzemeyi de üzerlerine ilave edip iyice yoğurun. Üzeri kapalı olarak ekşimeye bırakın. Günde birkaç kere karıştırarak 4-5 gün süreyle ekşitin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yassılaştırın. Bu parçaları temiz bir beze sererek alt üst ederek kurutun. Kuruduktan sonra kevgirden geçirin ve tekrar bez üzerine serip iyice kurutun. Cam kavanozda veya bez torbalarda muhafaza edin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...