4-6 kişilik
½ kg kültür
mantarı
1 adet orta
boy soğan
100 ml krema
1,5 litre su
3 yemek
kaşığı un
Zeytinyağı
Tuz ve
karabiber
Yapılışı:
Soğanı
yemeklik doğrayıp az yağ ile tencerede pembeleşene kadar kavurun. Temizleyip,
dilimlediğiniz mantarları sularını salıp çekene kadar aynı tencerede soteleyin.
Suyu ekleyip, kısık ateşte kaynatın. Ayrı bir tavada 3 kaşık unu zeytinyağında
kokusu çıkana kadar kavurun. Kaynayan çorbanın suyundan 3 kaşık ilave edip
iyice çırpın. Bu karışımı çorbaya ekleyin. Çorba kaynamaya başlayınca altını
kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Son olarak altını kapatıp kremayı
ekleyin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder