RSS

27 Ekim 2015 Salı

KREMALI MANTAR ÇORBASI


4-6 kişilik
kültür mantarı kullanılarak yapabileceğiniz kolay ve lezzetli bir çorbaMalzeme:
½ kg kültür mantarı
1 adet orta boy soğan
100 ml krema
1,5 litre su
3 yemek kaşığı un
Zeytinyağı
                                                      Tuz ve karabiber

Yapılışı:

Soğanı yemeklik doğrayıp az yağ ile tencerede pembeleşene kadar kavurun. Temizleyip, dilimlediğiniz mantarları sularını salıp çekene kadar aynı tencerede soteleyin. Suyu ekleyip, kısık ateşte kaynatın. Ayrı bir tavada 3 kaşık unu zeytinyağında kokusu çıkana kadar kavurun. Kaynayan çorbanın suyundan 3 kaşık ilave edip iyice çırpın. Bu karışımı çorbaya ekleyin. Çorba kaynamaya başlayınca altını kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Son olarak altını kapatıp kremayı ekleyin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...