Malzemeler
1 litre su
100 gram pirinç
200 gram toz şeker
5 gram safran
100 gram gül suyu
40 gram mısır nişastası
110 gram dolmalık beyaz fıstık
Süslemek için nar taneleri, 10 gram siyah kuru üzüm
Hazırlanışı:
Ayıklanmış pirinci birkaç kez iyice yıkayın. Üzerini geçecek
kadar su ekleyip 20 dakika pişirin.
Safranı 15 dakika suda bekletin ve kaşıkla iyice ezip
rengini çıkarın. Ayrı bir tencerede 1 litre su ile toz şekeri ve safranı
kaynatın. Gül suyu ve nişastayı ekleyip karıştırın. Zerde koyulaşınca ateşten
alıp kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra üzerine siyah kuru üzüm , beyaz
fıstık ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder