TAZE FASULYE ÇORBASI
5 KİŞİLİK
MALZEME:
Yarım kg taze
fasulye
1 adet soğan
1 adet
domates
5 su bardağı
su
1 çorba
kaşığı tereyağ
1 çay
bardağı süzme yoğurt
Yarım çay
bardağı yoğurt
Yarım su
bardağı un
1 adet
yumurta
2 diş
sarımsak
Üzeri İçin:
2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, Yarım demet dereotu
YAPILIŞI:
Küp halinde
kesilmiş soğanı ve ufak ufak kesilmiş sarımsağı yağda kavurun. Rendelenmiş
domatesi bu soğanların içine atın, biraz
pişirin. Fasulyeleri haşlayın. Haşlanmış fasulyeleri suyuyla beraber
domateslerin içine katın. Terbiye için yoğurtları un ve yumurtayla beraber
çırpın. Üzerine kaynayan fasulye suyundan birkaç kepçe ilave ederek, sosun
ısısını fasulyenin ısısına getirip, ondan sonra tenceredeki çorbanın içine
yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin. Bir iki taşım kaynattıktan sonra altını
kapatın.
Üzeri için: Sıvı yağı
kızdırıp, toz biberi yakarak, çorbanın üzerine gezdirin. Daha sonra da ince
kıyılmış dereotuyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder