RSS

6 Ağustos 2015 Perşembe

TAZE FASULYE ÇORBASI

5 KİŞİLİK

MALZEME:
Yarım kg taze fasulye
1 adet soğan
1 adet domates
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı süzme yoğurt
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım su bardağı un
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
Üzeri İçin: 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, Yarım demet dereotu

YAPILIŞI:
Küp halinde kesilmiş soğanı ve ufak ufak kesilmiş sarımsağı yağda kavurun. Rendelenmiş domatesi bu  soğanların içine atın, biraz pişirin. Fasulyeleri haşlayın. Haşlanmış fasulyeleri suyuyla beraber domateslerin içine katın. Terbiye için yoğurtları un ve yumurtayla beraber çırpın. Üzerine kaynayan fasulye suyundan birkaç kepçe ilave ederek, sosun ısısını fasulyenin ısısına getirip, ondan sonra tenceredeki çorbanın içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin. Bir iki taşım kaynattıktan sonra altını kapatın.

Üzeri için: Sıvı yağı kızdırıp, toz biberi yakarak, çorbanın üzerine gezdirin. Daha sonra da ince kıyılmış dereotuyla süsleyerek servis yapabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...