RSS

7 Ağustos 2015 Cuma

PAZI ÇORBASI

Malzeme:
½ kg pazı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı un
1 yemek kaşığı çiçek yağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet rendelenmiş havuç
1 yemek kaşığı haşlanmış buğday veya bulgur
1 adet küçük soğan
Bir tutam tuz, karabiber ve kırmızı toz biber
6 bardak soğuk su
7 bardak et suyu

Yapılışı:
Pazıları doğrayıp, haşlayın. Bir tencerede yağ, un, sarımsak, salça kavrulur. Haşlanmış pazıyı ve haşlanmış buğdayı tencereye ilave edip,  soğuk suyu ve önceden hazırladığınız et suyunu katın. Baharatları da kattıktan sonra, çorbanın kaynamasını bekleyin. Bir iki taşım daha kaynadıktan sonra altını kapatın.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...