RSS

29 Ağustos 2015 Cumartesi

LOKUMLU GÜLLAÇ


4 – 6 Kişilik
Malzemeler:
6 yaprak güllaç
1 litre süt
İki buçuk su bardağı toz şeker
1 adet küçük boy damla sakızı
İçi İçin:
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz veya fındık
200 gr güllü lokum
Yapılışı:
bayrama özel bir tatlı olan güllacın lokumla daha da lezzetli tarifiTüm güllaç yapımında olduğu gibi güllaçları ıslatmak için, süt ve toz şekeri bir tencerede içine dövülmüş damla sakızını da ilave ederek, şeker eriyene kadar ısıtın. Arada bir mutlaka karıştırın.
Bu karışımı geniş bir tepsiye alarak ılıtın. 1 yaprak güllacı sütte her tarafı iyice ıslanacak şekilde tuttuktan sonra başka bir tepsiye alın. Diğer 2 güllaca da aynı işlemi yaparak, ilk ıslattığınız güllacın üzerine koyun.
Doğranmış lokum (iri doğranacak) ile cevizi (veya fındığı) karıştırın. Bu karışımın yarısını ıslatmış olduğunuz güllaçların kenar kısmına yayın ve geniş sararak bir rulo yapın.
Kalan diğer güllaç yapraklarını  da yukarıdaki gibi hazırlayın.  Bu iki rulonun üzerine kalan sütü de dökün. Genişçe dilimleyerek servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...