RSS

7 Ağustos 2015 Cuma

LEBENİYE ÇORBASI



6 KİŞİLİK

MALZEME

2 su bardağı dövme buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı şeker fasulye
6 su bardağı ayran
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı tane mısır
Tuz ve karabiber

YAPILIŞI
Akşamdan buğday, nohut, fasulyeyi ıslatın. Ertesi gün bunları içindeki suyuyla birlikte haşlayın.
Tuzunu ilave edin. Haşlama suyundan bir miktar alıp, ayrana katarak, ayranı bu şekilde haşlama suyunun ısısına getirmiş olun. Haşlama suyuna direkt ayranı dökerseniz, yoğurt topaklanır.
Mısırı da katın ve iyice karıştırın. Tereyağını tavada kızdırın. Önce nane, sonra kırmızı pul biberi ilave edin. Çorbanın üzerine biberli, naneli yağı gezdirin

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...