6 KİŞİLİK
MALZEME
1 su bardağı
nohut
1 su bardağı
şeker fasulye
6 su bardağı
ayran
1 yemek
kaşığı tereyağı
1 yemek
kaşığı kuru nane
1 demet
maydanoz
1 yemek
kaşığı tane mısır
Tuz ve
karabiber
YAPILIŞI
Akşamdan
buğday, nohut, fasulyeyi ıslatın. Ertesi gün bunları içindeki suyuyla birlikte
haşlayın.
Tuzunu ilave
edin. Haşlama suyundan bir miktar alıp, ayrana katarak, ayranı bu şekilde
haşlama suyunun ısısına getirmiş olun. Haşlama suyuna direkt ayranı dökerseniz,
yoğurt topaklanır.
Mısırı da katın ve iyice karıştırın. Tereyağını tavada
kızdırın. Önce nane, sonra kırmızı pul biberi ilave edin. Çorbanın üzerine
biberli, naneli yağı gezdirin
0 yorum:
Yorum Gönder