RSS

20 Ağustos 2015 Perşembe

KİŞNİŞLİ VE BUĞDAYLI YOĞURT ÇORBASI


6 Kişilik
Malzemeler:

1 su bardağı aşurelik buğday  (haşlanmış)
6 su bardağı s
6 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı kıyılmış taze kişniş
15 gr tereyağı
Tuz

Yapılışı:
Yoğurt, un ve yumurta sarısını kaseye alıp çırpın. Bir bardak su ekleyip çırpmaya devam edin. Kalan suyu tencereye alıp ısıtın. Yoğurtlu karışımı azar azar ekleyip karıştırarak pişirin (unun kokusu azalıp karışım koyulaşana kadar). Haşlanmış buğdayı ekleyip pişirmeye devam edin. Çorbayı ocaktan indirmeye yakın tuzla tatlandırın. Tereyağı ve kıyılmış taze kişnişi ekleyip tencereyi ocak üzerinden alın. Kaselere paylaştırıp servis yapın.
Not: Arzuya göre buz ekleyip çorbayı soğuk olarak da hazırlayabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...