6 Kişilik
Malzemeler:
1 su bardağı
aşurelik buğday (haşlanmış)
6 su bardağı
s
6 yemek
kaşığı yoğurt
2 yemek
kaşığı un
1 yumurta
sarısı
1 yemek
kaşığı kıyılmış taze kişniş
15 gr
tereyağı
Tuz
Yapılışı:
Yoğurt, un
ve yumurta sarısını kaseye alıp çırpın. Bir bardak su ekleyip çırpmaya devam
edin. Kalan suyu tencereye alıp ısıtın. Yoğurtlu karışımı azar azar ekleyip
karıştırarak pişirin (unun kokusu azalıp karışım koyulaşana kadar). Haşlanmış
buğdayı ekleyip pişirmeye devam edin. Çorbayı ocaktan indirmeye yakın tuzla
tatlandırın. Tereyağı ve kıyılmış taze kişnişi ekleyip tencereyi ocak üzerinden
alın. Kaselere paylaştırıp servis yapın.
Not: Arzuya
göre buz ekleyip çorbayı soğuk olarak da hazırlayabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder