Malzemeler:
250 gram tel kadayıf
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş
ceviz
1 su bardağı erimiş tereyağı
Şerbet için: 4 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı su ve
limon suyu
Yapılışı:
Kadayıfı didikleyip makasla veya elinizle küçük küçük
parçalara ayırın. İçine şeker, ceviz ve yağı koyup karıştıralım. 3 yufkayı üst
üste serip kadayıfı yayalım. Rulo sarıp 2 parmak kalınlığında dilimler keselim.
Tepsiye dik şekilde yan yana dizelim. Isıtılmış 180 derece fırında kızarana
kadar pişirelim. Şerbeti kaynatıp, soğumaya bırakalım. Fırından çıkan tatlının
üstüne şerbeti dökelim. Yarım saat dinlendirip servis yapalım.
0 yorum:
Yorum Gönder