RSS

12 Ağustos 2015 Çarşamba

KADAYIFLI YUFKA TATLISI


Malzemeler:

1 küçük paket baklavalık hazır yufka
250 gram tel kadayıf
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı erimiş tereyağı
Şerbet için: 4 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı su ve limon suyu

Yapılışı:

Kadayıfı didikleyip makasla veya elinizle küçük küçük parçalara ayırın. İçine şeker, ceviz ve yağı koyup karıştıralım. 3 yufkayı üst üste serip kadayıfı yayalım. Rulo sarıp 2 parmak kalınlığında dilimler keselim. Tepsiye dik şekilde yan yana dizelim. Isıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Şerbeti kaynatıp, soğumaya bırakalım. Fırından çıkan tatlının üstüne şerbeti dökelim. Yarım saat dinlendirip servis yapalım.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...