1 kg dana
biftek
2 yemek
kaşığı zeytinyağı
1 yemek
kaşığı domates salçası
3 baş kuru
soğan
2 su bardağı
kaynamış su
1 tatlı
kaşığı karabiber
1 tatlı
kaşığı tuz
Yapılışı:
Zeytinyağını
geniş tabanlı bir tencereye koyun. Biftekleri tencereye yerleştirin. İki
tarafını kızartın. Soğanları yuvarlak keserek etlere katın. Etler bıraktığı
suyu çekinceye kadar ara sıra çevirerek pişirin. Etler suyunu çekince kaynamış
suyu etlerin üzerine döküp yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine salçalı suyu
dökün. (salçayı önceden yarım bardak suda açın) Üzerini alüminyum folyoyla
kapatıp, 200 derecelik fırında 15 dakika tutun. Yanında bulgur pilavı veya
patates püresi ile servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder