RSS

12 Ağustos 2015 Çarşamba

FIRINDA SALÇALI BİFTEK

Malzeme:
1 kg dana biftek
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
3 baş kuru soğan
2 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:

Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencereye koyun. Biftekleri tencereye yerleştirin. İki tarafını kızartın. Soğanları yuvarlak keserek etlere katın. Etler bıraktığı suyu çekinceye kadar ara sıra çevirerek pişirin. Etler suyunu çekince kaynamış suyu etlerin üzerine döküp yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine salçalı suyu dökün. (salçayı önceden yarım bardak suda açın) Üzerini alüminyum folyoyla kapatıp, 200 derecelik fırında 15 dakika tutun. Yanında bulgur pilavı veya patates püresi ile servis edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...