RSS

7 Ağustos 2015 Cuma

ÇİLEK SOSLU İRMİK TATLISI

ÇİLEK SOSLU İRMİK TATLISI

Çilek Sosu İçin Malzemeler:
500 gr çilek
1 kahve fincanı şeker
1 yemek kaşığı mısır ve buğday nişastası
4 yemek kaşığı su
Yapılışı:
Yıkanan çilekleri dört parçaya bölün. Su, şeker ve çilekleri derin bir tavada 7 dakika pişirin. Nişastayı bir kase içerisinde 2 yemek kaşığı su ile inceltin. Çileklerin altını kısın ve yavaş yavaş nişastayı katın. Çileğin rengi şeffaf bir kırmızı olana kadar yaklaşık 7-8 dakika daha pişirin ve ateşi kapatın. Sıcak haldeyken blenderdan geçirin.
İrmik Tatlısı İçin Malzemeler:
1 lt süt
12 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Yapılışı:
Süt, irmik ve toz şekeri uygun bir tencereye koyun. Karışımı orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynayıp kıvamı katılaştıktan sonra ocaktan alın ve vanilya ilave ederek karıştırın. Karışımı hafifçe ıslatılmış kare bir borcama dökün ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra çilek sosu ilave edin.
Arzuya göre üzerine Hindistan cevizi ve çilekle süsleyip , servis edebilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...