RSS

7 Ağustos 2015 Cuma

BULGURLU ZEYTİNYAĞLI PAZI VE KURU DOLMA

BULGURLU ZEYTİNYAĞLI PAZI VE KURU DOLMA

Malzemeler
1 büyük su bardağı ince bulgur
1 adet büyük boy soğan
1,5 tatlı kaşığı domates salçası
1,5 tatlı kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
Bir fincan zeytinyağı (gözünüze az gelirse yağ miktarını artırabilirsiniz)
Tuz, karabiber
1 demet pazı     
8 adet kuru biber
6 adet  kuru patlıcan
Dolma sosu: 2 adet domates, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 2 diş sarımsak

Hazırlanışı:
Soğanı küp halinde kesip, zeytinyağında kavurun. Salçaları katıp onları da kavurun. İnce bulguru sudan geçirip soğanların içine atın. Biraz bulgurun ıslanıp şişmesi için bir parmak kadar su koyun.
Kuru patlıcan ve biberleri bir tencerede kaynatın. Yumuşamalarını sağlayın.
Pazıları yıkayın. Pazı yapraklarını kaynamış suda 2 dakika bekleterek yumuşatın. Suda fazla bırakmayın yoksa erirler.
Hazırladığınız iç ile pazı yapraklarını ikiye bölerek dolma sarar gibi sarın. Tencereye aldığınız pazı sarmaların üzerine sosunuzu da dökerek yaklaşık 20 dakika pişirin. Sarmaların açılmaması için üzerlerine bir tabak yerleştirin.
Aynı iç ile kuru patlıcan ve kuru biberleri de doldurun.
Kuru patlıcan ve kuru biberleri ayrı bir tencereye alarak üzerlerine de sosu dökerek yaklaşık 30 dakika pişirin.
Sos: Domatesleri rendeleyin, sarımsakları ezin hepsini biraz zeytinyağı ve bir fincan su koyarak tuz da ilave ederek karıştırın ve dolmaların üzerine pişmeden önce dökün ve birlikte pişirin.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...