HAFİF BİR YAZ TATLISI BADEM VE BAL SOSLU ŞEFTALİ
2 adet sert şeftali
2 kaşık toz şeker
3 kaşık taze badem
1 kaşık tereyağı
3 kaşık bal
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 adet portakal suyu
2 kaşık vanilyalı dondurma
1 çay kaşığı vanilya
Hazırlanışı:
Şeftalileri yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölüp,
çekirdeklerini çıkarın. Her tarafına şeker serpin. Izgara tavanızı ısıtın.
Biraz yağlayın. Önce şeftalilerin iç kısımlarını, daha sonra dış yüzeyini 3’er
dakika renk alıncaya kadar ızgara yapın. Bademleri irice doğrayıp, yağsız
tavada kızarana kadar kavurun.
Sos İçin: Tereyağını eritin. Üzerine balı ekleyin. Limon
suyunu, portakal suyunu ekleyin. Vanilyayı ekleyip bir taşım kaynatın.
Tek tek tabaklara koyduğunuz şeftalilerin üzerine bu sosu
gezdirin. Ortalarına dondurma koyup, kavurduğunuz bademleri serpin ve servis
yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder