RSS

10 Ağustos 2015 Pazartesi

BADEM VE BAL SOSLU ŞEFTALİ TATLISI

HAFİF BİR YAZ TATLISI BADEM VE BAL SOSLU ŞEFTALİ

hem hafif hem de yaz meyveli tatlı tarifi
Resim yazısı ekle
Malzemeler:
2 adet sert şeftali
2 kaşık toz şeker
3 kaşık taze badem
1 kaşık tereyağı
3 kaşık bal
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 adet portakal suyu
2 kaşık vanilyalı dondurma
                                                      1 çay kaşığı vanilya

Hazırlanışı:
Şeftalileri yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Her tarafına şeker serpin. Izgara tavanızı ısıtın. Biraz yağlayın. Önce şeftalilerin iç kısımlarını, daha sonra dış yüzeyini 3’er dakika renk alıncaya kadar ızgara yapın. Bademleri irice doğrayıp, yağsız tavada kızarana kadar kavurun.
Sos İçin: Tereyağını eritin. Üzerine balı ekleyin. Limon suyunu, portakal suyunu ekleyin. Vanilyayı ekleyip bir taşım kaynatın. 
Tek tek tabaklara koyduğunuz şeftalilerin üzerine bu sosu gezdirin. Ortalarına dondurma koyup, kavurduğunuz bademleri serpin ve servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...