RSS

14 Ekim 2017 Cumartesi

TÜRK KAHVELİ CREME BRULEE


Bu tatlı 8 kişiliktir.

dünya mutfaklarından tatlı tarifleriMalzemeler:                                                                        
2 su bardağı krema
½ su bardağı süt
1 çorba kaşığı Türk kahvesi
7 adet yumurta sarısı
½ su bardağı toz şeker

Üzeri İçin:
2-3 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı:
Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Kremayı, sütü ve Türk kahvesini bir sos tenceresine alıp, orta ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp ateşten alın.
Yumurta sarıları ve şekeri bir kasede iyice çırpın. Kahveli kremayı karışımın kesilmesini önlemek için sürekli çırparak yumurta karışımına azar azar ilave edin.
Creme Brulee karışımını fırına girebilecek kaselere paylaştırın. Derin bir fırın tepsisi içine yerleştirin. Tepsinin içine kaselerin yarısına gelecek şekilde sıcak su ilave edin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında 30-40 dakika fırınlayın. Fırından çıkınca tatlıları dışarda soğuttuktan sonra buzdolabında 4 saat bekletin.

Çıkardıktan sonra tatlınızın üzerine toz şeker serpiştirin. Bu şekeri eğer evinizde bir pürmüz varsa onun yardımıyla şekeri karamelize edin. Hemen servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...