RSS

11 Ekim 2017 Çarşamba

ŞİVEYDİZ


4 Kişilik
yöresel yemekler
Malzemeler:
1 çorba kaşığı tereyağ

500 gram kuzu kuşbaşı
1,5 litre su
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 demet taze soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı süzme yoğurt
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un

Üzeri İçin:
3 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı kuru nane
Tuz ve taze çekilmiş karabiber

Yapılışı:
Sarımsakları ince ince doğrayın. Taze soğanları 2 cm’lik halkalar olarak doğrayın. Orta boy bir tencereye tereyağını ilave ederek, eritin. Etleri ilave edip ara sıra karıştırarak suyu çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ilave edin. 2 su bardağı suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak etler yumuşayana kadar pişirin. Etler yumuşayınca üzerine 3 su bardağı suyu ve haşlanmış nohutları ilave edin. 10 dakika daha pişirin. Ayrı bir tencereye su koyarak kaynatın ve içine taze soğanları ve sarımsakları 2 dakika haşlayın. Haşlanan taze soğan ve sarımsakları alıp ete ilave edin.
Derin bir kasede yumurta sarısı, yoğurt, un ve kalan 1 su bardağı suyu iyice çırpın. Yoğurdun kesilmemesi için yemeğin suyundan alarak yoğurda ilave edip iyice ılıştırın. Bu karışımı etin bulunduğu tencereye yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin. Ocağın altını kısarak karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca bir iki karıştırıp, altını kapatın.

Küçük bir tavada tereyağını kızdırın. Naneyi ekleyip ateşten alın. Tuz ve karabiberle harmanlayıp, hemen şiveydizin üzerine gezdirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...