5 Mayıs 2017 Cuma

HIDRELLEZ KURABİYESİ


hıdrellez gelenekleriMalzemeler:
200 gram margarin
4 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı dövülmüş ceviz veya fındık
1 çay kaşığı susam
1 çay kaşığı çörekotu
1 paket damla sakızı
1 yemek kaşığı küçük doğranmış kuru kayısı
1 yemek kaşığı kuru üzüm
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi


Yapılışı:

Unu bir kaba döküp havuz şekli verin. Margarin ve pudrayı ortasına koyun. Bir yuomurtayı ve diğer yumurtanın sadece sarısını da ilave edin. Biraz yoğurun. Devamında Hindistan cevizi hariç diğer bütün malzemeyi katarak iyice yoğurun. Hamurdan orta büyüklükte toplar yapın. Önce yumurta akına sonra Hindistan cevizine bulayarak yağlanmış ve unlanmış tepside 30-40 dakika arası 170-180 derecede pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...