30 Mart 2017 Perşembe

UN HELVASI


geleneksel tatlı tarifleriMalzemeler:
2 su bardağı kadar sıvı yap
125 gram kadar tereyağı
8 su bardağı kadar un
2 su bardağı kadar toz şeker
1 su bardağı kadar soğuk su

1 su bardağı kadar ılık süt

Yapılışı:
Ilık süt, şeker ve soğuk su bir kapta iyice çırpılır. Ardından tereyağı bir tencereye koyulup eritilir. Üzerine sıvı yağ eklenerek birbirine karıştırılır. Sonra un yağa eklenir. Orta ateşte sürekli karıştırılarak un kavurmaya başlanır. Unun iyice kavrulmasına dikkat edilir. Rengi kahverengiye dönüşüne kadar un, yağda karıştırılarak kavrulur. Kahverengiye dönüşünce ocağın altı kapatılır. Hazırlanan soğuk şerbete eklenir ve helva hızlıca karıştırılır. Şerbeti çekince tencerenin üzerine kağıt havlu konulur, kapağı kapatılır. Bu şekilde on dakika kadar demlenmesi için bekletilir. Sonrasında tencere açılır tahta bir kaşık kullanılarak helva güzelce karıştırılır. İstediğimiz gibi el ile , kaşık ile veya kalıpla şekillendirilip tepsiye dizilir. Fındık veya ceviz ile süsleyebilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...