27 Aralık 2016 Salı

SULU KÖFTE


tencere yemekleriMalzemeler:
500 gram az yağlı dana kıyma
Kıymanın yarısı kadar ince bulgur
Bir adet soğan
Bir yemek kaşığı domates salçası
Bir yemek kaşığı biber salçası
Maydanoz, dereotu, reyhan, karabiber, kırmızı biber
Bir avuç pirinç
Bir dolu yemek kaşığı tereyağı

Nane ve tuz

Yapılışı:
Pirinç, nane, yağ ve salçanın yarısı hariç diğer malzemeler iyice yoğrulur. Hazırlanan karışımdan fındık büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır. Tencerede yağ ve salça hafif kavrulur ve üzerine altı yedi bardak su eklenir. Kaynayınca köfteler içine atılıp yarım saat pişirilir. Pirinçler de ilave edilir. Pirinçler de pişince üzerine naneli yağ veya sadece kuru nane eklenip beş dakika daha pişirilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...