29 Aralık 2016 Perşembe

SİVAS TAVASI


yöresel et yemekleriMalzemeler:
1 kuzu kol
5 adet patlıcan
10 adet biber
6-7 adet domates
1 baş sarımsak

Sıvı yağ, tuz ve karabiber

Yapılışı:

Kuzu kolu irice parçalar halinde kesilir ve tencereye alınır. Önce alt üst biraz pişirilip üzerine sıcak su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Bu arada patlıcan ve biber parmak şeklinde kesilip kızartılır. Etler suyunu çekip kızarmaya başladıktan sonra tencerenin altı kapatılır. Tepsiye, pişen etler alınır. Üzerine kızarmış patlıcan ve biber alınır. Üzerine doğranmış domatesler yerleştirilir. Sarımsaklar da serpilir. Tuz ve karabiber serpilip fırına verilir. Tekrar on beş dakika daha fırında pişirilip arzu edilirse pilavla sıcak ikram edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...