RSS

11 Temmuz 2016 Pazartesi

ARNAVUT CİĞERİ


mezelerin vazgeçilmezi arnavut ciğeri
Malzemeler:
1 kilo dana veya koyun ciğeri
1 su bardağı un
Tuz, pul kırmızı biber, kekik
Arzuya göre 3 adet patates

Yapılışı:
Ciğerlerin zarını çıkarın (aldığınız ciğerciden de bunu rica edebilirsiniz). Kuşbaşı kesin. Una bulayıp, elekte fazla unlarını silkeleyelim. Kızgın bol sıvı yağda kızartalım. Burada dikkat edeceğimiz husus içlerinin kırmızı kalmamasıdır. 
Kızarttıktan sonra baharatlarını ekleyelim. Arzu ederseniz patatesleri de kızartıp, birlikte servis edebilirsiniz. Yanına soğan piyazı da yaparsanız daha lezzetli olacaktır.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...