RSS

16 Ocak 2016 Cumartesi

NOHUTLU TAVUKLU PİLAV

geleneksel tatlardan mutfağımızın vazgeçilmezi nohutlu tavuklu pilav
6 kişilik

Malzemeler:

3 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
3 su bardağı baldo pirinç
2 adet tavuk göğsü
2 su bardağı haşlanmış nohut
4,5 su bardağı sıcak su
3 çay kaşığı tuz (isteğe göre siz ayarlayabilirsiniz)
Yarımşar çay kaşığı karabiber ve kırmızı pul biber

Yapılışı:

Tavukların üzerini geçecek kadar su koyup, haşlayalım. Daha sonra ılınmaları için tencereden çıkaralım. Ilındıktan sonra ince ince tavukları didelim. Üzerlerine tuz, karabiber ve pul biberi koyup, tatlandıralım.
Tereyağını tencerede eritelim. Üzerine tuzlu sıcak suda bekletip, süzdüğümüz baldo pirinçleri ilave edelim ve saydamlaşana kadar kavuralım. Pirincin üzerini bir parmak geçene kadar tavuğun haşlanan suyundan koyalım. Eğer tavuğun suyu yeterli gelmezse kaynar sıcak su ilave edebilirsiniz. Tuz ekleyip kapağını kapatıp, kaynayana dek orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu yarıya kadar çektiğinde haşlanmış nohutları ilave edelim. Suyunu tamamen çekine dek pişirin.

10 dakika demlendirdikten sonra servise hazırdır. Servis için isterseniz bir kaseye veya bir kek kalıbına pilavınızı alın. Ters çevirin. Üzerine didiklediğiniz tavuk etlerini koyun. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...