RSS

25 Kasım 2015 Çarşamba

TAVUK SUYUNA TEL ŞEHRİYE ÇORBASI


sadece hastalandığımız da değil her zaman tüketebileceğimiz lezzetli tavuk çorbasıMalzemeler:
1 adet piliç göğsü
1 su bardağı tel şehriye (arpa şehriye de olabilir)
3 adet domates
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağ veya margarin (arzu edilirse sıvıyağ da olabilir)
Tuz ve karabiber



Yapılışı:
Soğanı dörde böldükten sonra tavuk göğsü ile birlikte  2 litre suda haşlayalım. Haşlandıktan sonra suyunu süzüp, tavuğu bir tabağa ufak ufak didelim. Yağı bir tencereye koyarak içinde şehriyeleri kavuralım. Domatesleri rendeleyelim , şehriyelere ilave edelim. Biraz pişirelim. Süzdüğümüz tavuk suyunu üzerine döküp, şehriyeler pişene kadar orta ateşte kaynatalım. Daha sonra didiklediğimiz tavuk etlerini, tuzu ve karabiberi ilave edelim. Bir taşım daha kaynatıp, altını kapatalım.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...