RSS

20 Kasım 2015 Cuma

SÜTLAÇ


her zaman aradığımız ve lezzetli geleneksel tatlımız sütlaçMalzeme:
1,5 litre süt
300 gr toz şeker
3 çorba kaşığı kırık pirinç
1,5 çorba kaşığı nişasta
1,5 çorba kaşığı pirinç unu
2 su bardağı su (pirinçleri haşlamak için)
1 su bardağı su (pirinç unu ve nişastayı sulandırmak için)
50 gram margarin
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
Önce sütü kaynatalım. Pirinçleri yıkadıktan sonra yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
Sütü, tuzu ve haşlanan pirinçleri bir tencereye alıp, kaynatalım. Pirinç unu ile nişastayı karıştırıp, üzerine azar azar su ilave ederek ezelim. Bu karışımı kaynamakta olan tencereye yavaş yavaş katıp, bir yandan da hızlıca karıştıralım. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra tozşekeri ilave edip, boza kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Ocaktan indirmeye yakın margarin ilave edelim. Karıştırdıktan sonra kaselere boşaltalım ve soğumaya bırakalım.

İstek üzerine soğuduktan sonra  tarçın veya çekilmiş badem ya da fındık serpin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...