6 Kişilik
Zencefil
Şurubu İçin:
2 taze
zencefil
1 limonun
rendelenmiş kabuğu
1 soyulmuş
limon kabuğu
1 su bardağı
toz şeker
1/5 su
bardağı su
1 limonun
suyu
Servis İçin:
2 limonun
suyu (taze sıkılmış olması gerekiyor)
2 portakalın
suyu (taze sıkılmış olması gerekiyor)
1 şişe maden
suyu
Bolca taze
nane yaprağı
Yeteri kadar
buz
Yapılışı:
Zencefili
kabuklarıyla birlikte dilimleyin ve sos tenceresine alın. Sos tenceresinin
içine limon kabuklarını, toz şekeri, limon suyu ve suyu ekleyerek şeker
eriyinceye kadar kaynatın ve hazırladığınız şurubu 1 gün dinlendirin. Servis
için bir sürahiye hazırlayıp, dinlendirdiğiniz zencefil şurubunu, taze sıkılmış
ve süzdürülmüş olan limon ve portakal sularını, maden suyunu ekleyip karıştırın.
Bolca taze nane ve buz ile soğuk servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder