VİŞNE
SOSLU PELTE
6
KİŞİLİK
4 çorba kaşığı buğday nişastası
10 çorba kaşığı tozşeker
4 ½ su bardağı su
1 su bardağı süt
Vişne
Sos:
2 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış vişne
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı su
Yarım limon
3 adet
dövülmüş kakule
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Vişne sos için pudra şekeri ve suyu şeker eriyene
kadar kaynatın. Vişne, limon suyu, kakule ve tarçın ekleyip 10 dakika pişirin.
Pelte için nişasta, 6 çorba kaşığı toz şeker ve suyu,
orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Dikdörtgen veya kare cam bir kabı
ıslatın. Pelteyi kaba boşaltıp, ılınmaya bırakın. Daha sonra buzdolabında 3
saat dinlendirin.
Ayrı bir tencerede süt ve kalan 4 çorba kaşığı
şekeri kaynatıp, soğutun. Pelteyi küp kesip servis tabaklarına veya kuplara
yerleştirin. Üzerine toz şekerli sütü
gezdirin. Vişne sos ekleyip servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder