RSS

22 Ekim 2015 Perşembe

VİŞNE SOSLU PELTE

VİŞNE SOSLU PELTE
6 KİŞİLİK
mayhoş tadıyla lezzetli bir tatlı vişne soslu pelteMalzeme :
4 çorba kaşığı buğday nişastası
10 çorba kaşığı tozşeker
4 ½ su bardağı su
1 su bardağı süt
Vişne Sos: 2 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış vişne
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı su
Yarım limon
 3 adet dövülmüş kakule
                                                       1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Vişne sos için pudra şekeri ve suyu şeker eriyene kadar kaynatın. Vişne, limon suyu, kakule ve tarçın ekleyip 10 dakika pişirin.
Pelte için nişasta, 6 çorba kaşığı toz şeker ve suyu, orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Dikdörtgen veya kare cam bir kabı ıslatın. Pelteyi kaba boşaltıp, ılınmaya bırakın. Daha sonra buzdolabında 3 saat dinlendirin.
Ayrı bir tencerede süt ve kalan 4 çorba kaşığı şekeri kaynatıp, soğutun. Pelteyi küp kesip servis tabaklarına veya kuplara yerleştirin. Üzerine toz şekerli  sütü gezdirin. Vişne sos ekleyip servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...