RSS

17 Ekim 2015 Cumartesi

TAZE KAYISI / ZERDALİ KOMPOSTOSU


6 kişilik

severek içtiğimiz lezzetli kayısı hoşafı yapımıMalzemeler:

½ kg taze kayısı veya zerdali
1 su bardağı  toz şeker ( şeker miktarını isteğe göre kendiniz belirliyebilirsiniz)
1 litre sıcak su

Yapılışı:
Sıcak suyu tencereye koyun. Yıkamış olduğunuz kayısıların çekirdeklerini çıkarıp, suya atın. Ocağa alarak kayısılar iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte 10 dakika kaynatın. Kayısılar pişince şekeri ilave edin. 1-2 dakika kaynatın. İsterseniz kayısılar kaynarken içine bir iki adet karanfil ve bir çubuk tarçın atıp, soğuduktan sonra bunları çıkarıp servis yapabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...