RSS

15 Ekim 2015 Perşembe

TAS KEBABI


6 Kişilik

herkesin sevdiği ve en çok bilinen et yemeklerinden tas kebabı lezzetli bir et yemeğidirMalzemeler:

1 kg kuzu eti
2 soğan
Yarım çay kaşığı tarçın
1 demet kıyılmış taze nane
1 demet kıyılmış taze maydanoz
Tuz, karabiber
500 gr yoğurt
5 diş sarımsak

Yapılışı:
Küçük parçalar şeklinde doğranmış etleri bir kaba alın. Soğanların kabuğunu soyup, doğrayın. Et, soğan, maydanoz, nane, tarçın, karabiber ve tuzu harmanlayın. Eti 2-3 saat bu şekilde dinlendirin.

Bakır veya çelik bir kaba terbiye edilen eti doldurun. Tası fırın tepsisine elinizle etlerin dökülmesini engelleyerek ters biçimde yerleştirin. Tepsiye 4 su bardağı suyu ekleyin. Su azalıp et yumuşayana kadar pişirin. Sarımsakların kabuğunu soyup ezin. Yoğurda sarımsak ekleyip çırpın. Etin yanında servis yapın. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...