MALZEME
1,5 su
bardağı bulgur
3 su bardağı
ılık su
1 adet soğan
1 çay
bardağı yeşil mercimek
1 çorba
kaşığı biber ve domates salçası karışımı
4 adet yeşil
biber
1 adet
kırmızı biber
3 çorba
kaşığı sıvı yağ, tercihen zeytinyağ
3 diş
sarımsak
Tuz
YAPILIŞI
Mercimekleri
yıkayıp, haşlayın. Suyunu süzün. Küp şeklinde doğradığınız soğanı ve
sarımsakları yağda kavurun. Ufak ufak kestiğiniz yeşil ve kırmızı biberi de
ekleyin. Biraz pişsinler. Yıkanmış bulguru ekleyin. Bunun üzerine salçayı
ekleyin ve karıştırın. 3 su bardağı ılık suyu ve tuzu da ekleyip, kaynamasını
bekleyin. Kaynadıktan sonra mercimekleri de ekleyin ve ocağı kısın. Hafif
ateşte bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra ocağı kapatıp,
demleye bırakın.
0 yorum:
Yorum Gönder