1 kg bostan
patlıcanı
1 çay kaşığı
limon suyu
3-4 orta boy
domates
1 orta boy
kırmızı soğan
2 çarliston
biber
1 fincan
kıyılmış maydanoz
4-5 adet
sele zeytini
Sos İçin
1 fincan
zeytinyağı
½ limon suyu
Tuz
Yapılışı
Patlıcanları
birkaç yerinden delip ocak üzerinde 20 dakika közleyin. Akan suyun altında
kabuklarını soyun. Üzerine bir çay kaşığı limon suyu dökülerek kararmalarını
önleyin. Domatesleri küp küp, soğanı ise zar şeklinde doğrayın. Biberlerin
çekirdeklerini çıkarıp, doğrayın. Bütün bu malzemeleri maydanozla birlikte
karıştırıp içine sos malzemelerini katın. Zeytinleri süsleyerek, servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder