RSS

8 Ağustos 2015 Cumartesi

PEYNİRLİ FIRIN MAKARNA

FESLEĞENLİ VE 3 PEYNİRLİ FIRIN MAKARNA

4 Kişilik

makarnanın fırında yapılmış hali lezzetli makarna tarifi
Malzemeler:
350 gr küçük taneli makarna
1 su bardağı tane mısır
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
125 gr rendelenmiş Gouda peyniri
125 gr rendelenmiş  Mimolette peyniri
50 gr toz Parmesan veya Gravyer peyniri
2 çorba kaşığı fesleğen sos
                                                      6 yaprak taze fesleğen (jülyen doğranmış)

Hazırlanışı:
Makarnaları tuzla suda ‘’al dante’’ haşlayın ve süzün. Bir kaseye alın ve üzerine mısırı ilave edin.
Tereyağını bir tencerede eritin. Unu ilave edip, 1-2 dakika kavurun. Sütü azar azar tencereye ekleyin. Beşamel sos kıvam alınca tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak 5 dakika pişirmeye devam edin. Sos muhallebi kıvamına gelince rendelenmiş peynirlerin tamamını  ve toz halindeki Parmesan’ın yarısını  ilave edin. Fesleğenli sosu da ilave edip, birbirleriyle harmanlanması için karıştırın.
Haşlanan makarnaları tepsiye dökün. Üzerine bu peynirli beşamel sosu dökün. Karıştırın. Kalan Parmesan peynirini de üzerine dökün. Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına koyun ve 20 dakika pişirin. Taze fesleğen ile süsleyin.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...