FESLEĞENLİ VE 3 PEYNİRLİ FIRIN MAKARNA
4 Kişilik
350 gr küçük taneli makarna
1 su bardağı tane mısır
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
125 gr rendelenmiş Gouda peyniri
125 gr rendelenmiş
Mimolette peyniri
50 gr toz Parmesan veya Gravyer peyniri
2 çorba kaşığı fesleğen sos
6 yaprak taze fesleğen (jülyen doğranmış)
Hazırlanışı:
Makarnaları tuzla suda ‘’al dante’’ haşlayın ve süzün. Bir
kaseye alın ve üzerine mısırı ilave edin.
Tereyağını bir tencerede eritin. Unu ilave edip, 1-2 dakika
kavurun. Sütü azar azar tencereye ekleyin. Beşamel sos kıvam alınca tuz ve
karabiber ekleyin. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak 5 dakika pişirmeye devam
edin. Sos muhallebi kıvamına gelince rendelenmiş peynirlerin tamamını ve toz halindeki Parmesan’ın yarısını ilave edin. Fesleğenli sosu da ilave edip,
birbirleriyle harmanlanması için karıştırın.
Haşlanan makarnaları tepsiye dökün. Üzerine bu peynirli
beşamel sosu dökün. Karıştırın. Kalan Parmesan peynirini de üzerine dökün.
Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına koyun ve 20 dakika pişirin. Taze fesleğen ile
süsleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder