6 KİŞİLİK
6 yaprak
güllaç
1 litre süt
İki buçuk su
bardağı toz şeker
İç
Malzemesi:
4 adet
nektarin (veya şeftali)
100 gram
kaymak
150 gram
badem
Yapılışı:
Süt ve
toz şekeri bir tencereye koyarak ocakta şeker eriyene kadar ısıtın. Sonra geniş
bir tepsiye boşaltın ve soğuğa yakın olacak şekilde ılıştırın. 1 yaprak güllacı
bu karışımda ıslatın. Orta büyüklükte bir kaseye veya geniş ağızlı bir nescafe
fincanına ıslatılmış olan bu güllacı yerleştirin. Güllacın bir kısmı kasenin
kenarlarından taşmalı.
Yukarıda iç
malzemesi olarak sayılan nektarini küp halinde kesin. Diğer malzemelerle
karıştırın. 6 eşit parçaya bölün. Kaseye
yerleştirdiğiniz güllacın içine bu malzemeden koyun ve sarkan güllaç
kısımlarıyla meyve karışımın üzerini kapatın. Ters çevirip, servis tabağına
alın. Tüm güllaçlar bitene kadar bu şekilde hazırlayın. Kalan sütü servis
tabağına ters çevirdiğiniz güllaçların üzerine dökün. Üzerlerini fındık ve meyveyle
süsleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder