RSS

29 Ağustos 2015 Cumartesi

MEYVELİ GÜLLAÇ

6 KİŞİLİK
bayramın en lezzetlisi tatlısı güllaç nasıl yapılırMalzemeler:
6 yaprak güllaç
1 litre süt
İki buçuk su bardağı toz şeker
İç Malzemesi:
4 adet nektarin (veya şeftali)
100 gram kaymak
150 gram badem
Yapılışı:
Süt ve toz şekeri bir tencereye koyarak ocakta şeker eriyene kadar ısıtın. Sonra geniş bir tepsiye boşaltın ve soğuğa yakın olacak şekilde ılıştırın. 1 yaprak güllacı bu karışımda ıslatın. Orta büyüklükte bir kaseye veya geniş ağızlı bir nescafe fincanına ıslatılmış olan bu güllacı yerleştirin. Güllacın bir kısmı kasenin kenarlarından taşmalı.
Yukarıda iç malzemesi olarak sayılan nektarini küp halinde kesin. Diğer malzemelerle karıştırın. 6 eşit parçaya bölün.  Kaseye yerleştirdiğiniz güllacın içine bu malzemeden koyun ve sarkan güllaç kısımlarıyla meyve karışımın üzerini kapatın. Ters çevirip, servis tabağına alın. Tüm güllaçlar bitene kadar bu şekilde hazırlayın. Kalan sütü servis tabağına ters çevirdiğiniz güllaçların üzerine dökün. Üzerlerini fındık ve meyveyle süsleyin.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...