8 kişilik
500 gr un
1 su bardağı su
1 adet yaş maya
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak İçin:
2 su bardağı ayçiçeği yapı
Şerbet İçin:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
½ adet limon suyu
Yapılışı:
Şerbeti hazırlama: Şeker, su ve limon suyunu tencereye koyup
, kaynatın. Daha sonra soğumaya bırakın.
Lokma hazırlama: Bir büyük kasede unu, tuz, şeker, yaş
mayayı(önceden ezin) ve yumurtayı azar
azar suyu dökerek hamur haline getirin. Hamur kabarsın diye sıcak bir yerde
dinlenmeye bırakın.
Bir tavada yağı kızdırın. Kabaran hamurdan bir yemek kaşığı
kadar alın ve tavaya atıp renk alana kadar kızartın. Kızaran lokmaları başka
bir kapta hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine bırakın.
Lokmaları kızardıktan sonra şerbete atarken dikkat edilmesi
gereken nokta lokmaların hamurlaşmasını önlemek için şerbetin soğuk olmasıdır.
0 yorum:
Yorum Gönder