RSS

14 Ağustos 2015 Cuma

KAVUNLU VE NANELİ LİMONATA


8 KİŞİLİK
Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı içme suyu
1 çorba kaşığı limon kabuğu suyu
1 su bardağı taze sıkılmış limon suyu
10-12 adet taze nane yaprağı
½ adet küçük kavun
Hazırlanışı:
Kavunun çekirdeklerini alın, iri küpler halinde doğrayın.
Toz şeker, içme suyu ve limon kabuğu rendesini küçük bir tencerede orta ateşte ara sıra karıştırarak ısıtın. Şeker tamamen eriyince, şurubu ateşten alıp, soğumaya bırakın.

Blender yardımıyla kavun küplerini, limon suyunu ve taze nane yapraklarını püre haline getirin. Soğutulmuş şeker şurubuna bu püreyi ilave edin. Buzdolabınca iyice soğutun. Limon dilimleri ve nane yapraklarıyla servis edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...