RSS

12 Ağustos 2015 Çarşamba

KADAYIFLI PUDİNG


Bu hafif tatlı sadece 360 kalori
4 Kişilik
Malzemeler:
200 gr tel kadayıf
1 çorba kaşığı tereyağı
İki buçuk su bardağı süt
1 paket vanilyalı puding
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım çay bardağı dövülmüş fındık
Üzerine: Nar taneleri (süs için)
Yapılışı:
Tel kadayıfı genişçe bir kaba alıp elinizle didikleyerek açın. Tereyağını eritin. Tel kadayıfının içine katın ve kısık ateşte rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavurun. Soğumaya bırakın. Orta büyüklükteki bir cam kabı su ile ıslatın. Kadayıfın yarısını buna yayın. Bir başka tencerede sütün içine pudingi, rendelenmiş limon kabuğunu ve fındığı ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen pudingi cam kaptaki kadayıfın üzerine dökün. Spatula ile üzerini düzeltin. Donması için buzdolabında 2 saat bekletin. Servis yapacağınız sırada dilimleyin. Üzerine kalan tel kadayıfını serpiştirin. Nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...