Bu hafif tatlı sadece 360 kalori
4
Kişilik
200 gr tel kadayıf
1 çorba kaşığı tereyağı
İki buçuk su bardağı süt
1 paket vanilyalı puding
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım çay bardağı dövülmüş fındık
Üzerine: Nar taneleri (süs için)
Yapılışı:
Tel kadayıfı genişçe bir kaba alıp elinizle didikleyerek
açın. Tereyağını eritin. Tel kadayıfının içine katın ve kısık ateşte rengi
dönene kadar sürekli karıştırarak kavurun. Soğumaya bırakın. Orta büyüklükteki
bir cam kabı su ile ıslatın. Kadayıfın yarısını buna yayın. Bir başka tencerede
sütün içine pudingi, rendelenmiş limon kabuğunu ve fındığı ekleyin. Tahta bir
kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen pudingi cam
kaptaki kadayıfın üzerine dökün. Spatula ile üzerini düzeltin. Donması için
buzdolabında 2 saat bekletin. Servis yapacağınız sırada dilimleyin. Üzerine
kalan tel kadayıfını serpiştirin. Nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder