GELELİ KEBABI (MALATYA)
4 kişi için
2 veya 3
adet büyük boy bostan patlıcanı
3 adet
kırmızı biber
4 adet yeşil
köy biberi (veya çarliston biber)
Yarım kg.
dana kuşbaşı
1 adet soğan
4 diş
sarımsak
1 tatlı
kaşığı biber salçası
1 büyük boy domatesin
rendesi
Zeytinyağı,
tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Önce
etler yağda hafif kavrulur. İçine küp halindeki
soğan da ilave edilerek biraz daha kavrulur. 1 bardaktan 2 parmak az su ilave
edilerek, düdüklünün ağzı kapatılır. Yarım saat pişirilir. Patlıcanlar diğer
tarafta ister fırında isterseniz ocak üzerinde közlenir. Soyulduktan sonra
içine dövülmüş sarımsaklar ve biraz tuz katılarak harmanlanır. Kırmızı ve yeşil
biberler ufak ufak doğranır. Az zeytinyağında biraz sotelenir.
Borcamın
altına patlıcanlar, üzerine biberler ve en üste de düdüklüde pişmiş olan etler dizilir.
Orijinal
tarifinde etlerin üzerine domates doğranarak
200 derecelik fırına atılıyor. 10 dakika daha pişiriliyor. ( Ben üzerine
rendelenmiş domates, biber salçası, tuz, karabiber, biraz zeytinyağı ve su ile
sos pişirip, üzerine dökerek fırına verdim.)
0 yorum:
Yorum Gönder