RSS

8 Ağustos 2015 Cumartesi

GELELİ KEBABI

GELELİ KEBABI (MALATYA)

4 kişi için

Malatya yöresine ait patlıcanlı kebap tarifiMALZEMELER:
2 veya 3 adet büyük boy bostan patlıcanı
3 adet kırmızı biber
4 adet yeşil köy biberi (veya çarliston biber)
Yarım kg. dana kuşbaşı
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 büyük boy domatesin rendesi
Zeytinyağı, tuz, karabiber

YAPILIŞI:
Önce etler  yağda hafif kavrulur. İçine küp halindeki soğan da ilave edilerek biraz daha kavrulur. 1 bardaktan 2 parmak az su ilave edilerek, düdüklünün ağzı kapatılır. Yarım saat pişirilir. Patlıcanlar diğer tarafta ister fırında isterseniz ocak üzerinde közlenir. Soyulduktan sonra içine dövülmüş sarımsaklar ve biraz tuz katılarak harmanlanır. Kırmızı ve yeşil biberler ufak ufak doğranır. Az zeytinyağında biraz sotelenir.
Borcamın altına patlıcanlar, üzerine biberler ve en üste de düdüklüde  pişmiş olan etler dizilir.
Orijinal tarifinde etlerin üzerine domates doğranarak  200 derecelik fırına atılıyor. 10 dakika daha pişiriliyor. ( Ben üzerine rendelenmiş domates, biber salçası, tuz, karabiber, biraz zeytinyağı ve su ile sos pişirip, üzerine dökerek fırına verdim.)



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...