RSS

8 Ağustos 2015 Cumartesi

FIRIN SÜTLAÇ

FIRIN SÜTLAÇ

Geleneksel ve vazgeçilmez sütlü bir tarifMalzemeler:
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı su
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Yarım su bardağı su

Hazırlanışı:
Bol suyla yıkanan pirinci su ekleyip kısık ateşte pişirin. Sütü, vanilyayı ve şekeri ilave edin. Nişastayı 2 kaşık suyla ezin. Süte ilave edip, birkaç dakika karıştırarak kaynatın. Ayrı bir kapta yumurta sarısını çırpın. Sütlaçtan bir kepçe alarak yavaş yavaş yumurtaya yedirin. Karışımı tenceredeki sütlaca ilave edip, bir taşım daha kaynatın. Sütlacı kaselere paylaştırın ve fırın tepsisine dizin. Tepsinin yarısına su koyun. Sütlacınızın üzeri pembeleşince fırından alın.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...