ENGİNARLI PİRİNÇ PİLAVI
8 KİŞİLİK
2 Su bardağı
pirinç
4 adet
enginar
1 adet orta
boy soğan
5 yemek
kaşığı zeytinyağı
1 adet havuç
4-5 dal
dereotu
2 çorba
kaşığı kuşüzümü
1 çorba
kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı
toz şeker
3 su bardağı
su
Karabiber ve
tuz
Yapılışı:
Küp halinde
kesilmiş soğanı zeytinyağında biraz kavurun.
Yıkanmış ve
süzülmüş pirinci , iri halde doğranmış enginarları, rende halindeki havucu,
dereotunu, kuşüzümü, dolmalık fıstığı, tuz ve karabiberi tencere katın. Üzerine
su ilave edin.
Tencerenin
kapağını kapatıp suyu çekilene kadar pişirin.
Piştikten sonra iyice demlensin.
İster soğuk,
ister sıcak servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder