RSS

8 Ağustos 2015 Cumartesi

ENGİNARLI PİRİNÇ PİLAVI

ENGİNARLI PİRİNÇ  PİLAVI

8 KİŞİLİK

pilavın farklı bir hali, sebzeli pilav
Malzemeler:
2 Su bardağı pirinç
4 adet enginar
1 adet orta boy soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet havuç
4-5 dal dereotu
                                                     2 çorba kaşığı kuşüzümü
                                                     1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
                                                     1 çay kaşığı toz şeker
                                                     3 su bardağı su
                                                     Karabiber ve tuz
Yapılışı:
Küp halinde kesilmiş soğanı zeytinyağında biraz kavurun.
Yıkanmış ve süzülmüş pirinci , iri halde doğranmış enginarları, rende halindeki havucu, dereotunu, kuşüzümü, dolmalık fıstığı, tuz ve karabiberi tencere katın. Üzerine su ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp suyu çekilene kadar pişirin.  Piştikten sonra iyice demlensin.
İster soğuk, ister sıcak servis yapabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...