RSS

8 Ağustos 2015 Cumartesi

ENGİNAR ÇORBASI

ENGİNAR ÇORBASI

6 KİŞİLİK

üzerinden sağlık tüten enginar çorbası tarifiMalzemeler :

6 adet enginar
1 soğan
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 litre süt
Tuz, karabiber
 2,5 su bardağı tavuk veya et suyu
Taze soğan ve dereotu

Yapılışı:

Soğanı küp şeklinde doğrayıp, zeytinyağında hafif pembeleşene kadar pişirin. Enginarları iri iri doğrayın ve tencereye ekleyin. 3 dakika kavurun. Üzerine un ekleyin ve rengi dönünceye kadar kavurun. Sütü azar azar ilave edin. Tavuk suyu, tuz karabiber ekleyip, iyice pişirin.
Blenderdan geçirip, pürüzsüz hale getirin. Üzerine ince kıyılmış dereotu ve taze soğanı ekleyip, bir taşım daha kaynatın.

Servis için üzerini dereotu ile süsleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...