ENGİNAR ÇORBASI
6 KİŞİLİK
6 adet
enginar
1 soğan
6 yemek
kaşığı zeytinyağı
1 yemek
kaşığı un
1 litre süt
Tuz,
karabiber
2,5 su bardağı tavuk veya et suyu
Taze soğan
ve dereotu
Yapılışı:
Soğanı küp
şeklinde doğrayıp, zeytinyağında hafif pembeleşene kadar pişirin. Enginarları
iri iri doğrayın ve tencereye ekleyin. 3 dakika kavurun. Üzerine un ekleyin ve
rengi dönünceye kadar kavurun. Sütü azar azar ilave edin. Tavuk suyu, tuz
karabiber ekleyip, iyice pişirin.
Blenderdan
geçirip, pürüzsüz hale getirin. Üzerine ince kıyılmış dereotu ve taze soğanı
ekleyip, bir taşım daha kaynatın.
Servis için
üzerini dereotu ile süsleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder