RSS

8 Ağustos 2015 Cumartesi

DÜDÜKLÜ TENCEREDE TAVUK

DÜDÜKLÜ TENCEREDE TAVUK
Malzemeler:
9 adet tavuk baget
6 adet çok küçük boy patates
1 tatlı kaşığı domates salçası
½ tatlı kaşığı biber salçası
½ çay bardağı su (salçaları eritmek için)
1 çay bardağı su (yemek için)
Tuz, kimyon, karabiber

Hazırlanışı:

Tavukları yıkayın ve derilerini çıkarıp, bıçakla üzerlerini bir kesik atın. Düdüklüde kızdırmış olduğunuz yağda her iki taraflarını iyice mühürlene dek kızartın. Sonra bunları bir kenara alın ve piyazlık doğramış olduğunuz soğanları ilave edin. Soğanlar karamelize olduklarında sarımsakları içine atıp, bir iki döndürün. Soyduğunuz ve ortadan ikiye kestiğiniz patatesleri de içine atıp, bir-iki dakika beraber döndürün. Üzerlerine kenara ayırmış olduğunuz tavukları koyun. Suyla incelttiğiniz salçaları da üzerine dökün. Bir buçuk çay bardağı su , tuz ve baharatları da üzerlerine dökün. Düdüklü tencerenizin kapağını kapatıp 30 dakika pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...