DÜDÜKLÜ TENCEREDE TAVUK
Malzemeler:
9 adet tavuk baget
6 adet çok küçük boy patates
1 tatlı kaşığı domates salçası
½ tatlı kaşığı biber salçası
½ çay bardağı su (salçaları eritmek için)
1 çay bardağı su (yemek için)
Tuz, kimyon, karabiber
Hazırlanışı:
Tavukları yıkayın ve derilerini çıkarıp, bıçakla üzerlerini
bir kesik atın. Düdüklüde kızdırmış olduğunuz yağda her iki taraflarını iyice
mühürlene dek kızartın. Sonra bunları bir kenara alın ve piyazlık doğramış
olduğunuz soğanları ilave edin. Soğanlar karamelize olduklarında sarımsakları
içine atıp, bir iki döndürün. Soyduğunuz ve ortadan ikiye kestiğiniz
patatesleri de içine atıp, bir-iki dakika beraber döndürün. Üzerlerine kenara
ayırmış olduğunuz tavukları koyun. Suyla incelttiğiniz salçaları da üzerine
dökün. Bir buçuk çay bardağı su , tuz ve baharatları da üzerlerine dökün.
Düdüklü tencerenizin kapağını kapatıp 30 dakika pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder