BANDUMA
6
Kişilik
Malzemeler
1 su bardağı nohut
4 kuru yufka
2 parça tavuk göğsü eti
1 litre tavuk suyu
100 gr tereyağı
Yapılışı
Nohudu bir gün önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu dökerek
haşlayın. Tavuk etini haşlayın. Suyunu süzüp iri parçalar şeklinde koparın.
Yufkaları üç parmak genişliğinde sarın ve dört parmak genişliğinde kesin.
Yufkaları fırın tepsisine yayıp, kızarana kadar pişirin. Yufkaları tavuğu
haşladığınız su ile ıslatın ve servis tabağına alın. Tereyağını tavada
kızdırın. Tavuk suyuyla ıslattığınız yufkaların üzerine önce haşlanmış nohudu
daha sonra tavuk etlerini serin. Üzerine tereyağını gezdirin. Sıcak servis
yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder