RSS

8 Ağustos 2015 Cumartesi

BANDUMA

BANDUMA

6 Kişilik
tavuklu yöresel bir yemek tarifi banduma kolay ve pratik

Malzemeler
1 su bardağı nohut
4 kuru yufka
2 parça tavuk göğsü eti
1 litre tavuk suyu
100 gr tereyağı
Yapılışı
Nohudu bir gün önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu dökerek haşlayın. Tavuk etini haşlayın. Suyunu süzüp iri parçalar şeklinde koparın. Yufkaları üç parmak genişliğinde sarın ve dört parmak genişliğinde kesin. Yufkaları fırın tepsisine yayıp, kızarana kadar pişirin. Yufkaları tavuğu haşladığınız su ile ıslatın ve servis tabağına alın. Tereyağını tavada kızdırın. Tavuk suyuyla ıslattığınız yufkaların üzerine önce haşlanmış nohudu daha sonra tavuk etlerini serin. Üzerine tereyağını gezdirin. Sıcak servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...